
Varmrökt clarias på en bädd av stekt gurka och morötter
Recept från Gårdsfisk
Stekt gurka hör inte till vanligheterna, men är ett oväntat gott och nytt sätt att äta gurka - och det passar perfekt nu när gurkan är i säsong! Tillsammans med sötman i morötterna och den feta fisken blir det här en snabb, enkel och matig lunch!
4 port
varmrökt Clarias
4 ägg
1 gurka
2 morötter
50 g smör
tångrom
gräslök
Gör så här
- Koka äggen i 5 min.
- Dela gurkan på längden och gröp ur innanmätet. Skär gurkan i lagom långa stavar.
- Skala morötter och skär upp i stavar.
- Stek morötterna i smör i någon minut. Lägg sedan på gurkan och stek tillsammans tills gurkan och moroten blivit mjuka och fått lite yta.
- Dela äggen, filéa Clariasen och servera på en bädd av gurka och morötter.
- Bryn smöret och häll över. Klipp även över gräslök och klicka på lite tångkaviar.