Ugnsbakad halloum/Akkawi

Ugnsbakad halloum/Akkawi

4 portioner. Recept från Nablusi Mejeri. 

Ingredienser:
3-4 tomater
1 zucchini
1 gul lök
200 g rökt korv (kan ersättas med champinjoner)
200 g halloumiost
1 msk gurkmeja
1 msk spiskummin
1 tsk havssalt
1 tsk paprikapulver
1 tsk cayennepeppar
olivolja
1 msk hackad persilja
1 msk tomatpuré 
1 dl vatten

Gör så här:
Sätt ugnen på 220 °C.
Skölj och dela alla grönsakerna i tärningar.
Dela korven i 1 cm bitar.
Fräs löken i lite olivolja. Sedan stek korven och grönsakerna tillsammans med löken. 
Tillsätt alla kryddorna, tomatpurén och vattnet och låt det sjuda i 20 minuter. 
Lägg allt i en ugnsäker form och skiva halloumiosten på.
Lägg de i ugnen till halloumiosten blir gyllenbrun.
Servera med färsk hackad persilja.
Voila! 
Sahha= smaklig måltid
Recept av Kadija Hadid
Föregående Hamburgare med halloum

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

Mylla hjälper producenten att få rätt betalt för sin mat. Därför tar vi betalt separat för att packa och leverera maten hem till dig. Läs mer här