Svampröra med gräslök

Svampröra med gräslök

4 portioner. Recept från Saxtorp Svamp. 

Ingredienser

  • 250 g färsk svamp
  • Smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 6 ägg
  • 1 dl hackad gräslök

Så här gör du

  • Rensa och dela svampen i bitar. Fräs den i smör i en teflonpanna. Häll på grädden och låt den koka in till hälften. Krydda med salt och peppar.
  • Ta pannan från värmen och rör i ett ägg i taget. Sätt tillbaka pannan på plattan på låg värme och rör tills smeten blivit mjukt krämig.
  • Rör i det mesta av gräslöken och garnera med resten.


Serveringsförslag:
Servera med rostade brödsnittar.

Föregående Hamburgare med halloum

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

Mylla hjälper producenten att få rätt betalt för sin mat. Därför tar vi betalt separat för att packa och leverera maten hem till dig. Läs mer här