Svamp och kycklingrisoni med ramslök - Mylla

Svamp och kycklingrisoni med ramslök

Recept från Christian Liljeblad

Middagar som går att göra i en panna är både snabbt, enkelt och lättlagat. När man som här dessutom inspireras av italienska smaker kan det helt enkelt inte bli fel!

4 port
600 g kycklingfilé (eller kycklingwokbitar från Ebbatorp)
350 g svamp (gourmetmix från Saxtorp svamp)
1 gul lök
3 dl risoni
1 l svampbuljong 
1 citron, zest och juice
25 g ramslök
2 dl riven parmesan
50 g smör
Salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Skär ned svampen i mindre bitar
  2. Skala och finhacka löken
  3. Strimla ramslöken fint
  4. Riv parmesanen
  5. Värm upp en stor stekpanna på maxvärme, fräs svampen i en matsked av smöret i några minuter.
  6. Tillsätt kycklingen, fräs vidare några minuter. Tillsätt löken, fräs lite till.
  7. Häll i risonin i pannan, slå på buljongen, rör om, sänk värmen till medel, på med ett lock. Låt puttra i 8-10 minuter tills risonin är mjuk och det mesta av buljongen har kokat in.
  8. Rör ner smöret, den rivna parmesanen och ramslöken. Blir det för torrt kan du tillsätta lite mer buljong eller vatten, konsistensen ska vara krämig.
  9. Smaksätt med salt, peppar och citronzest och citronjuice.
  10. Servera!
Föregående Rabarbercurd

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.