
Svamp och kycklingrisoni med ramslök
Recept från Christian Liljeblad
Middagar som går att göra i en panna är både snabbt, enkelt och lättlagat. När man som här dessutom inspireras av italienska smaker kan det helt enkelt inte bli fel!
4 port
600 g kycklingfilé (eller kycklingwokbitar från Ebbatorp)
350 g svamp (gourmetmix från Saxtorp svamp)
1 gul lök
3 dl risoni
1 l svampbuljong
1 citron, zest och juice
25 g ramslök
2 dl riven parmesan
50 g smör
Salt och nymalen svartpeppar
Gör så här
- Skär ned svampen i mindre bitar
- Skala och finhacka löken
- Strimla ramslöken fint
- Riv parmesanen
- Värm upp en stor stekpanna på maxvärme, fräs svampen i en matsked av smöret i några minuter.
- Tillsätt kycklingen, fräs vidare några minuter. Tillsätt löken, fräs lite till.
- Häll i risonin i pannan, slå på buljongen, rör om, sänk värmen till medel, på med ett lock. Låt puttra i 8-10 minuter tills risonin är mjuk och det mesta av buljongen har kokat in.
- Rör ner smöret, den rivna parmesanen och ramslöken. Blir det för torrt kan du tillsätta lite mer buljong eller vatten, konsistensen ska vara krämig.
- Smaksätt med salt, peppar och citronzest och citronjuice.
- Servera!