Smörrebröd med lax - Mylla

Smörrebröd med lax

Recept från Sofia Tronêt Fernberg.

Smörrebröd är perfekt när du vill bjuda på en enklare påskig lunch med gofika efter, men inte vill stå med matlagning upp till näsan. De blir så fina tillsammans. Dessutom går de utmärkt att förbereda dagen innan.

4 port
Laxröra
200 g varmrökt lax
100 g färskost från Wapnö
citronskal och saft
salt, peppar, honung
2-3 msk skuren gräslök
4 skivor danskt rågbröd
smör
4 hårdkokta ägg, skalade och skivade
salladsblad
gräslök till garnering

Gör så här
  1. Laxröra: Mosa samman lax och färskost. Smaka av med citron, salt, peppar och honung.
  2. Bred smör på brödskivorna. Fördela salladsbladen och äggskivorna på. Klicka på laxröran och strö över gräslök. Ett varv med pepparkvarnen över sist, och så är det klart!
Föregående Rabarbercurd

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.