
Smörrebröd med lax
Recept från Sofia Tronêt Fernberg.
Smörrebröd är perfekt när du vill bjuda på en enklare påskig lunch med gofika efter, men inte vill stå med matlagning upp till näsan. De blir så fina tillsammans. Dessutom går de utmärkt att förbereda dagen innan.4 port
Laxröra
200 g varmrökt lax
100 g färskost från Wapnö
citronskal och saft
salt, peppar, honung
2-3 msk skuren gräslök
4 skivor danskt rågbröd
smör
4 hårdkokta ägg, skalade och skivade
salladsblad
gräslök till garnering
Gör så här
-
Laxröra: Mosa samman lax och färskost. Smaka av med citron, salt, peppar och honung.
-
Bred smör på brödskivorna. Fördela salladsbladen och äggskivorna på. Klicka på laxröran och strö över gräslök. Ett varv med pepparkvarnen över sist, och så är det klart!