Så gör du ditt egna smör

Det är något väldigt speciellt med att göra sitt egna smör hemma. Inte bara är det enkelt och roligt, men det ger också en smak som är helt magisk och är mycket billigare än det köpta smöret - helt perfekt i tider av inflation. Allt du behöver är en burk med grädde och lite tid och tålamod. Om du vill kan du addera örter för att ge smöret en extra smakdimension eller så nöjer du dig med riktigt gott traditionellt smör med salt på mackan.

Såhär gör du: 
1. Vispa grädden hårt tills den skär sig och du ser kärnmjölken. 
4. Häll upp kallt vatten i en skål och lägg i smöret.  
5. Nu ska du "tvätta" smöret så all kärnmjölk försvinner. Massera smöret och byta vatten 2-3 gånger tills det inte blir grumligt längre. 
6. Lägg upp smöret i en skål och addera smaksättning av eget tycke.  
7. Servera och njut 

Handla till ditt smör 

Grädde 40% - Mylla Wapnö
Grädde 40% - Mylla Wapnö

Grädde 40% 5dl

36 kr
Salt Danskt (Bordssalt) 100g - Mylla Borgeby Kryddgård
Salt Danskt (Bordssalt) 100g - Mylla Borgeby Kryddgård

Salt Danskt (Bordssalt) 100g

15 kr

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.