
Smashed Cucumber salad
Recept och foto: Maria Richardsson
Varma sommardagar passar en kall sallad alldeles utmärkt. Denna gurksallad med asiatiska smaker fungerar också finfint som tillbehör till något grillat. Den perfekta sommarmaten nu när gurka är i säsong!
1 gurka
2 tsk japansk soja
2 tsk risvinäger eller äppelcidervinäger
1 tsk sesamolja
½ färsk gul lök eller schalottenlök
1 vitlöksklyfta
sesamfrön
Gör så här
- Börja med dressingen. Blanda soja, vinäger och sesamolja.
- Finhacka lök och vitlök och blanda i dressingen.
- Dags att "smasha" gurkan. Lägg den på en skärbräda och slå på den med något hårt. Jag lade en kniv på sidan och tryckte hårt så att gurkan sprack. Skär sedan delarna i bitar.
- Blanda med dressing, salta efter smak och behov. Strö över sesamfrön.