Smashed Cucumber salad - Mylla

Smashed Cucumber salad

Recept och foto: Maria Richardsson

Varma sommardagar passar en kall sallad alldeles utmärkt. Denna gurksallad med asiatiska smaker fungerar också finfint som tillbehör till något grillat. Den perfekta sommarmaten nu när gurka är i säsong!

1 gurka
2 tsk japansk soja
2 tsk risvinäger eller äppelcidervinäger
1 tsk sesamolja
½ färsk gul lök eller schalottenlök
1 vitlöksklyfta 
sesamfrön

Gör så här

  1. Börja med dressingen. Blanda soja, vinäger och sesamolja. 
  2. Finhacka lök och vitlök och blanda i dressingen.
  3. Dags att "smasha" gurkan. Lägg den på en skärbräda och slå på den med något hårt. Jag lade en kniv på sidan och tryckte hårt så att gurkan sprack. Skär sedan delarna i bitar. 
  4. Blanda med dressing, salta efter smak och behov. Strö över sesamfrön. 
Föregående Bönröra med vitlök & timjan
Nästa Salsa verde med tomatillo

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.