Mylla
Recept från Magnihill
Smarrig palsternackssoppa med rostat äpple
En budgetsmart, enkel och härligt gräddig vegorätt! De stekta äpplena ger syra och sötma.
Ca 40 minuter
Inköpslista
Cirka 10 portioner
Palsternacka Tärnad KRAV fryst 1kg
Gul lök
Kallpressead rapsolja
Grädde 40%
Äpple 1 kg
Dalen Ädelost
Varor från ditt skafferi
2 grönsaksbuljongtärningar
1,5 liter vatten
2-3 dl vitt vin
Salt & peppar
Ingredienser
10 personer
1,5 kg Magnihill palsternacka tärnad svensk KRAV
200 g gul lök
4 msk olja
2 grönsaksbuljongtärningar
1,5 liter vatten
3 dl grädde
2-3 dl vitt vin
Salt & peppar
2 msk olja
3-4 äpplen, syrliga i skivor
250 gram smulad ädelost
Gör såhär
1. Hetta upp en stor kastrull och häll i olja, lägg i lök och fryst palsternacka. Låt steka ihop i 10 minuter utan att ta färg.
2. Smula ner buljongtärningarna, tillsätt vatten och låt koka mjukt i ca 25 minuter.
3. Häll lite av spadet i en kanna, mixa återstoden slät, tillsätt vattnet för lösare konsistens.
4. .Tillsätt grädde och vin & låt soppan få ett uppkok, smaka av med salt och peppar.
Fräst äpple: Hetta upp en stekpanna, häll i olja och stek äppelskivorna varsamt tills de mjuknat
Servera soppan i skålar, toppa med äppelklyftor och smulad ädelost.
Recept i samarbete med Louise Bondebjer.