20230825_magnehill0336-1140x760__PID:e42589a5-6daa-4a03-8550-6eeac719e75f

Mylla

Recept från Magnihill

Smarrig palsternackssoppa med rostat äpple

En budgetsmart, enkel och härligt gräddig vegorätt! De stekta äpplena ger syra och sötma. 

Ca 40 minuter

Inköpslista

Cirka 10 portioner

Palsternacka Tärnad KRAV fryst 1kg

40 kr

Gul lök

18 kr

Kallpressead rapsolja

55 kr

Grädde 40%

36 kr

Äpple 1 kg

33 kr

Dalen Ädelost

55 kr

Varor från ditt skafferi

2 grönsaksbuljongtärningar
1,5 liter vatten
2-3 dl vitt vin
Salt & peppar

Ingredienser

10 personer

 1,5 kg Magnihill palsternacka tärnad svensk KRAV
200 g  gul lök
4 msk olja
2 grönsaksbuljongtärningar
1,5 liter vatten 
3 dl grädde 
2-3 dl vitt vin
Salt & peppar
2 msk olja
3-4 äpplen, syrliga i skivor
250 gram smulad ädelost

Gör såhär

1. Hetta upp en stor kastrull och häll i olja, lägg i lök och fryst palsternacka. Låt steka ihop i 10 minuter utan att ta färg.

2. Smula ner buljongtärningarna, tillsätt vatten och låt koka mjukt i ca 25 minuter.

3. Häll lite av spadet i en kanna, mixa återstoden slät, tillsätt vattnet för lösare konsistens.

4. .Tillsätt grädde och vin & låt soppan få ett uppkok, smaka av med salt och peppar.

Fräst äpple: Hetta upp en stekpanna, häll i olja och stek äppelskivorna varsamt tills de mjuknat

Servera soppan i skålar, toppa med äppelklyftor och smulad ädelost.

Recept i samarbete med Louise Bondebjer.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.