Smält rabarber

Smält rabarber

Recept från Maria Dahlquist. Foto: Ola Cedell. 

Rabarber är drottningen av vårens smaker. Det här enkla receptet lyfter smakerna till nya höjder och blir en ljuvlig avslutning på vårens middagar. 

500 g rabarber
¾ dl socker
½ dl pistagenötter
2 dl crème fraiche
2,5 dl florsocker
Limezest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär rabarbern i 10 cm långa bitar. Lägg dem på ett ugnssäkert fat och strö över sockret. Täck med aluminiumfolie.
  3. Smält rabarbern i mitten av ugnen 15–20 min.
  4. Vispa crème fraiche med florsocker tills den får samma konsistens som vispad grädde. Smaka av med limezest.
  5. Servering: Klicka crème fraiche på rabarbern. Hacka nötterna och strö över.
Föregående Rabarberpaj
Nästa Rostade inlagda tomater

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

Mylla hjälper producenten att få rätt betalt för sin mat. Därför tar vi betalt separat för att packa och leverera maten hem till dig. Läs mer här