Mylla

Recept från Ingegerd

Småländsk midsommartårta med Ingegerds Ostkaka

Gör såhär

Steg 1

På tårtfatet breder du ut jordgubbssylten till en spegel på ca 30 cm. 

Steg 2

Ta ur ostkakorna en i taget ur sin form genom att lossa den med en matsked ( det gör inget om det blir lite smuligt). Lägg ut fem stycken i en cirkel där de nuddar varandra på sylten. 

Steg 3

Fyll ut hålet i mitten med vaniljglassen och toppa sedan med den sjätte ostkakan. 

Steg 4

Bred ut den fast vispade grädden över tårtan. 

Steg 5

Dekorera med jordgubbar och flaggor. 

Steg 6

Servera & njut!

Ingredienser

Ingegerds Ostkaka    1 kartong (6st kakor) 

Vispgrädde                3-5 dl 

Gräddglass vanilj      4 dl 

Jordgubbar                1 liter

Jordgubbssylt           2 dl 

Ingredienser

Grädde 40% - Mylla Wapnö
Grädde 40% - Mylla Wapnö

Grädde 40% 5dl

36 kr
Gelato alla Vaniglia - Vaniljglass 330ml fryst
Gelato alla Vaniglia - Vaniljglass 330ml fryst

Gelato alla Vaniglia - Vaniljglass 330ml fryst

79 kr

Fler recept

Rabarbercurd

Gravad morots"lax" 

Knapriga hasselbackspotatisar med rom, créme fraiche och finhackad rödlök

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.