
Skånsk pasta Carbonara
Recept från Caroline Vass
Vem gillar inte pasta carbonara? Detta är mina barns absoluta favoritmat och med rökt sidfläsk från lokala bönder i Skåne så är denna vardagsrätt helt fantastisk!
4 port
300 gr rökt sidfläsk eller bacon
400 gr pasta av valfri sort (jag har använt fusilli)
300 gr riven parmesanost
1 klyfta vitlök
3 dl vispgrädde
2 tsk malen svartpeppar
2 äggulor
2 msk olivolja
Gör så här
- Hetta upp en stekpanna och skär det i mindre bitar och stek knaprigt. Lägg över på ett fat och ställ åt sidan så länge.
- Koka upp pastan medan du gör såsen.
- Häll lite olja i samma panna som du stekte sidfläsket i och hetta upp. Pressa i vitlöken och fräs i någon minut. (Det får inte brännas vid, för det blir bittert.)
- Häll i grädden och vispa i den rivna parmesanosten på medium värme.
- Sänk värmen och vispa i äggulorna (försiktigt så att du inte får en omelett.) och tillsätt peppar.