Skagenröra med rökt Clarias - Mylla

Skagenröra med rökt Clarias

Recept från Gårdsfisk

Räkor och kaviar är inte alltid producerade på det mest hållbara sättet, men en smörgås med klassisk skagenröra är ju alltid gott. Byt ut räkorna mot rökt clarias och kaviar mot tångkaviar, så har du snabbt en mycket mer hållbar röra. Om den är lika god? Javisst!

4 portioner
200g rökt Clarias
2 dl créme fraiche
1 dl majonnäs
3 msk dill
1/2 msk citronsaft
salt
1/2 krm
vitpeppar
2 krm wasabi
1 burk tångkaviar
1 surdegsbröd
1 kruka sallad
smör (valfritt)

Gör så här

  1. Blanda créme fraichen, majonäsen, wasabin och citronsaften. Smaka av med salt och vitpeppar.
  2. Skär den rökta clariasen i lagom stora bitar och häll ner i röran.
  3. Hacka och blanda i dillen precis innan servering.
  4. Skär en skiva av surdegsbrödet. Bred på smör och lägg ett salladsblad i botten, lägg på röran och toppa med tångkaviar och en citronklyfta.
Föregående Champinjonfylld rödstrimma
Nästa Varmrökt clarias på en bädd av stekt gurka och morötter

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.