Semlor med rostad mandelmassa

Ett recept av Niklas Skjutare

Med fettisdagen runt hörnet har vi tagit fram ett eget recept för en underbar Semla. Vi har använt oss av Södervidingebagarnas bullar och grädde från Wapnö. 

Gör såhär

Steg 1 

Rosta mandlarna på 200 grader i cirka 10 minuter. Rör om efter ca 5 minuter. 

Steg 2

Mixa nötterna fint i i en mixer.

Steg 3 

Tillsätt florsocker och mixa tills det är väl blandat. 

Steg 4

Ha i äggvitan samt en nypa salt. Fortsätt mixa till en krämig mandelmassa. Spä eventuellt med lite vatten för att få rätt konsistens. 

Steg 5

Sätt ihop Semlan och njut! 

Ingredienser

100g Mandlar
100g Florsocker
1 Äggvita
1 Nypa salt
Lite vatten

Ingredienser till Semlor

Grädde 40% - Mylla Wapnö
Grädde 40% - Mylla Wapnö

Grädde 40% 5dl

44 kr
Ägg - Frigående höns utomhus 15-pack
Ägg - Frigående höns utomhus 15-pack

Ägg - Frigående höns utomhus 15-pack

49 kr
Släta bullar med kardemumma 6-pack
Släta bullar med kardemumma 6-pack

Släta bullar med kardemumma 6-pack

30 kr

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.