Semlor med rostad mandelmassa

Ett recept av Niklas Skjutare

Med fettisdagen runt hörnet har vi tagit fram ett eget recept för en underbar Semla. Vi har använt oss av Södervidingebagarnas bullar och grädde från Wapnö. 

Gör såhär

Steg 1 

Rosta mandlarna på 200 grader i cirka 10 minuter. Rör om efter ca 5 minuter. 

Steg 2

Mixa nötterna fint i i en mixer.

Steg 3 

Tillsätt florsocker och mixa tills det är väl blandat. 

Steg 4

Ha i äggvitan samt en nypa salt. Fortsätt mixa till en krämig mandelmassa. Spä eventuellt med lite vatten för att få rätt konsistens. 

Steg 5

Sätt ihop Semlan och njut! 

Ingredienser

100g Mandlar
100g Florsocker
1 Äggvita
1 Nypa salt
Lite vatten

Ingredienser till Semlor

Ägg EKO - Mylla Hyllehög Gård
EU ekologiskt-märkta ägg när de är som bäst. Från frigående höns på Hylliehög utanför Höllviken i sydvästra Skåne.
Ägg EKO - Mylla Hyllehög Gård
EU ekologiskt-märkta ägg när de är som bäst. Från frigående höns på Hylliehög utanför Höllviken i sydvästra Skåne.

Ägg EKO

25 kr
Grädde 40% - Mylla Wapnö
Grädde 40% - Mylla Wapnö
Grädde 40% - Mylla Wapnö
Grädde 40% - Mylla Wapnö
Grädde 40% - Mylla Wapnö
Grädde 40% - Mylla Wapnö

Grädde 40%

32 kr
Släta bullar med kardemumma - Mylla Södervidingebagaren
Släta bullar med kardemumma - Mylla Södervidingebagaren

Släta bullar med kardemumma

31 kr

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.