Saltbakad rotselleri med ansjovissmör - Mylla

Saltbakad rotselleri med ansjovissmör

Recept från Maria DahlquistFoto: Ola Cedell. 

Rotsellerin är verkligen underskattad – denna vackra, prisvärda rotfrukt! Här är ett underbart recept där smakerna verkligen lyfter fram den fina råvaran. Du kommer att förvånas över hur fantastiskt gott det blir, verkligen en rätt att imponera med.

1 mellanstor rotselleri
100 g havssalt
200 g rumstempererat smör
50 g finhackad ansjovis
½ dl ansjovisspad
1 knippe gräslök
1 riven vitlöksklyfta
1 citron, juice och zest
2 msk ekologisk rapsolja
peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skölj rotsellerin ordentligt och skrubba gärna med en rotborste.
  3. Krama in hela rotsellerin i rapsolja och rulla den sedan i saltet.
  4. Baka sellerin på ett ugnsfat i ugnen i ca 2 timmar.
  5. Vispa under tiden smöret med ansjovis, gräslök, vitlök, citronskal och peppar.
  6. Ta ut sellerin och skär av toppen på den.
  7. Pressa över lite citron och klicka i en rejäl klick ansjovissmör.
Föregående Gravad låx på morot

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.