Salsa verde med tomatillo

Salsa verde med tomatillo

Recept av Bondekocken, Bild av Maria Richardsson

 

En Salsa verde är en kall, men ändå het, grön sås. perfekt sås till kött, fisk och grillat hälsar Bondekocken! Bäst smak på dina tomatillos får du genom att rosta dem i ugnen eller grilla dem, men du kan också koka dem. Du kan välja bort vitlöken om du vill.

 

Ingredienser

  • 700g tomatillos
  • 1dl hackad lök
  • 2 klyftor vitlök, eller mer om du vill
  • 1 kruka koriander
  • 1 tsk limejuice
  • 2 chilis, det blir starkare om du har kvar kärnorna
  • salt

Gör så här

  1. Ta bort det pappriga höljet från tomatillosen
  2. Halvera dem och grilla eller ugnsrosta tillsammans med vitlöken, låt dem svalna något
  3. Puls-mixa tomatillos, vitlök, limejuice, vitlök, lök, koriander, chili tills finfördelat
  4. Smaka av med salt och låt salsan svalna i kylen
Föregående Smashed Cucumber salad
Nästa Potatisstomp med bondbönskida

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

Mylla hjälper producenten att få rätt betalt för sin mat. Därför tar vi betalt separat för att packa och leverera maten hem till dig. Läs mer här