
Mylla
Recept från Niklas Skjutare
Rödkål
Kryddig och smakrik. En klassiker och ett måste på väldigt många julbord.
Gör såhär
Steg 1
Strimla rödkål, äpple och rödlök. Blanda med salt.
Steg 2
Häll i socker och 1/2 msk vatten i en kastrull och sätt på medelhög värme.
Steg 3
Smält tills det fått en ljusbrun ton och blivit en karamell.
Steg 4
I med smör och rör tills det smält.
Steg 5
Lägg i strimlad kål, äpple samt rödlök.
Steg 6
Tillsätt ättika, vatten, gelé, salt, peppar, lagerblad, kryddpeppar samt nejlikor
Steg 7
Sjud under lock i ca 45 min.
Steg 8
När det är klart plockar du ur lagerbladen, kryddpeppar kornen och nejlikorna.
Steg 9
Smaka av med lite mer salt och socker samt ättika om det skulle behövas.
Ingredienser
Rödkål från Wirahill 1/2 huvud (Ca 500 g)
Äpple från Orelund 1 st
Rödlök från Växa Vellinge 2 dl
Socker 1/2 dl
Ättika 12 % 1/4 l
Smör 40 g
Svartvinbärsgelé 40 g
Vatten 1/2 dl
Salt 1/2 krm
Peppar 1/2 krm
Lagerblad 1 blad
Kryddpepparkorn 5 st
Nejlika hela 2 st