
Rabarberkladdkaka med vit choklad
Recept från Maria Dahlquist. Foto: Ola Cedell.
Kladdkaka, vit choklad och rabarber i ett och samma recept - kan det bli bättre? Det här är en spännande variant på kladdkaka, och perfekt om du har tröttnat på att bara göra klassiska rabarberpajer såhär års.
250 g rabarber
100 g vit choklad
100 g smör
2 ägg
2 dl socker
2,5 dl mjöl
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret i en kastrull.
- Ta kastrullen från värmen och rör ner den hackade chokladen tills den har smält.
- Rör i ägg, socker och mjöl.
- Häll smeten i en smord och mjölad form med löstagbar kant.
- Ansa och skiva rabarbern. Blanda med lite socker och en nypa mjöl.
- Fördela rabarbern över smeten.
- Grädda mitt i ugnen ca 1 timme, tills kakan är torr men fortfarande lite kladdig i mitten.
- Riv över lite vit choklad.
- Servera kakan med vaniljgrädde.