Rabarberkladdkaka med vit choklad

Rabarberkladdkaka med vit choklad

Recept från Maria Dahlquist. Foto: Ola Cedell. 

Kladdkaka, vit choklad och rabarber i ett och samma recept - kan det bli bättre? Det här är en spännande variant på kladdkaka, och perfekt om du har tröttnat på att bara göra klassiska rabarberpajer såhär års. 

 250 g rabarber
100 g vit choklad
100 g smör
2 ägg
2 dl socker
2,5 dl mjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Ta kastrullen från värmen och rör ner den hackade chokladen tills den har smält.
  4. Rör i ägg, socker och mjöl.
  5. Häll smeten i en smord och mjölad form med löstagbar kant.
  6. Ansa och skiva rabarbern. Blanda med lite socker och en nypa mjöl.
  7. Fördela rabarbern över smeten.
  8. Grädda mitt i ugnen ca 1 timme, tills kakan är torr men fortfarande lite kladdig i mitten.
  9. Riv över lite vit choklad.
  10. Servera kakan med vaniljgrädde.
Föregående Rabarbersaft
Nästa Rabarberpaj

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

Mylla hjälper producenten att få rätt betalt för sin mat. Därför tar vi betalt separat för att packa och leverera maten hem till dig. Läs mer här