Potatistortilla med löj- & forellrom

Potatistortilla med löj- & forellrom

Recept från Maria Dahlquist. Foto: Ola Cedell. 

En variant på den klassiska Västerbottenspajen är den här potatistortillan som är smaksatt med Västerbottenost. Med samma goda smaker, men lite matigare eftersom det också är potatis, fungerar den här potatistortillan fint både på påskbordet eller som en härlig vårlunch. 

500 g potatis
1 gul lök
1 msk smör
1 msk olivolja
8 ägg
1 dl grädde
150 g riven Västerbottenost
Salt och svartpeppar
1 dl gräddfil
40 g löjrom

Topping
40 g forellrom
Rödlök, gräslök & dill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär potatisen i tunna skivor och råstek i en stekpanna. Ta upp och lägg åt sidan.
  3. Skiva löken och stek i smör.
  4. Vispa ägg, grädde, ost, salt & peppar. Blanda ihop äggstanningen med potatisen och löken och häll över i en ugnstålig stekpanna. Sätt in stekpannan i ugnen och grädda i ca 20-25 min tills tortillan fått fin färg.
  5. Låt svalna och dekorera med löj- och forellrom, gräddfil, rödlöksklyftor, gräslök och dill. 
Föregående Äggwraps med feta, sparris och avocado
Nästa Broccoli- och quinoasallad med nablusi och srirachamajonnäs

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

Mylla hjälper producenten att få rätt betalt för sin mat. Därför tar vi betalt separat för att packa och leverera maten hem till dig. Läs mer här