Beställ senast måndag 3 april för leverans till påsk!
Beställ senast måndag 3 april för leverans till påsk!
Potatis- och ramslökssoppa - Mylla

Potatis- och ramslökssoppa

Recept från Sofia Tronêt Fernberg

Ramslöken passar utmärkt i en krämig potatissoppa. Här lät jag en palsternacka koka med också, det ger en extra smakdimension, men den kan naturligtvis uteslutas eller ersättas av någon annan god rotfrukt.

4 port
8 potatisar
1 stor palsternacka (eller 2 mindre)
8 dl vatten
2 msk grönsaksfond eller 2 buljongtärningar
30 g ramslök, ca 40 blad
2 dl vispgrädde eller crème fraiche, valfri sort och fetthalt 
salt, peppar, socker

Servering
50 g brynt smör
grillat bröd, gärna hem- eller närbakat

Gör så här

  1. Skala och dela potatis och palsternacka i bitar. Koka dem mjuka i vatten med fond. Tillsätt ramslök och grädde och låt koka upp. Mixa och smaka av med salt, peppar och socker.

  2. Servering: Ringla över brynt smör, lite hackad ramslök och servera med ett riktigt gott bröd.

Föregående Spenatcocotter med lax & vaktelägg

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.