Oxköttbullar med hetta - Mylla

Oxköttbullar med hetta

Recept från Caroline Vass

Köttbullar av olika sorter är stapelvara hos oss. Vegetariska såsom med kött. När tiderna är som dessa, så gör en trippel sats och frys ner. 

4 port
400 gr oxfärs av den goda sorten
1-2 klyftor pressad vitlök
2 tsk paprikapulver
1 msk soja 
2-3 tsk tandoori krydda
1 tsk torkad oregano
1 dl olivolja till att steka i
1,5 dl matgrädde

Gör så här

  1. Blanda allting med oxfärsen och rulla dem till små bollar. 
  2. Hetta upp oljan i pannan på medelvärme och stek köttbullarna i ca 10-15 min. Stek dem i ca 4-5 min på varje sida. De ska vara gyllenbruna runt om. 
  3. Vispa i 1,5 dl matgrädde i skyn och gör en sås. 
  4. Servera med sås, kokt potatis och en sallad.

 

Föregående Knapriga hasselbackspotatisar med rom, créme fraiche och finhackad rödlök

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.