Nässelplättar
Recept från Sofia Tronêt Fernberg
Supersnabba och smidiga små gröna plättar som lätt åker ner i såväl små som stora magar. Gott mellanmål eller lite fancy drinktilltugg, varför inte med några skivor skinka och krämiga yoghurtbollar från Nablus?
Skippa bananen i smeten om du vill men öka då på med med 1 dl vardera av mjölk och havregryn. Och står du utan nässlor (en annan säsong) men har massvis med grönkål eller spenat - tveka inte!
4 port
50 g förvällda, lätt avrunna nässlor
2 ägg
1 banan
1 dl mjölk, valfri sort
1 dl havregryn eller valfritt mjöl
1 nypa salt
smör el olja till stekning
Servering
yoghurtbollar
skinka
salladsgrönt och tomater
Gör så här
- Mixa samtliga ingredienser i en bunke.
- Stek plättar i matfett på medelvärme.
- Servera gärna med skinka eller yoghurtbollar samt lite salladsgrönt och tomater.