Nässelplättar

Nässelplättar

Recept från Sofia Tronêt Fernberg

Supersnabba och smidiga små gröna plättar som lätt åker ner i såväl små som stora magar. Gott mellanmål eller lite fancy drinktilltugg, varför inte med några skivor skinka och krämiga yoghurtbollar från Nablus? 

Skippa bananen i smeten om du vill men öka då på med med 1 dl vardera av mjölk och havregryn. Och står du utan nässlor (en annan säsong) men har massvis med grönkål eller spenat - tveka inte!

4 port
50 g förvällda, lätt avrunna nässlor
2 ägg
1 banan
1 dl mjölk, valfri sort
1 dl havregryn eller valfritt mjöl
1 nypa salt
smör el olja till stekning

Servering
yoghurtbollar
skinka
salladsgrönt och tomater

Gör så här

  1. Mixa samtliga ingredienser i en bunke.
  2. Stek plättar i matfett på medelvärme.
  3. Servera gärna med skinka eller yoghurtbollar samt lite salladsgrönt och tomater.
Föregående Crostini med parmesancrème, sparris & citronolja
Nästa Enkla rabarberflarn

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

Mylla hjälper producenten att få rätt betalt för sin mat. Därför tar vi betalt separat för att packa och leverera maten hem till dig. Läs mer här