5% rabatt på ordrar över 1500 kr. 10% rabatt på ordrar över 2000 kr.
5% rabatt på ordrar över 1500 kr. 10% rabatt på ordrar över 2000 kr.
Mellandagspizza de lux - Mylla

Mellandagspizza de lux

Recept från Sofia Tronêt Fernberg

Du har kommit till punkten då du inte vill se en silltallrik på ett år, eller en vörtbrödsmörgås med skinka och senap heller för den delen. Vad du nu mest av allt vill ha (även om du inte visste det förrän nu) är en mellandagspizza. Ser du bara till att alltid ha libabröd i frysen eller en kyld pizzadeg på lut så är denna typ av måltid aldrig mer än 20 minuter bort. Ännu bättre är det såklart om du har en mustig tomatsås som stått och puttrat på spisen länge och som du sedan fryst in i lagoma mängder (vem har inte det??) att plocka fram tills pizzasuget slår till med full kraft.

Se receptet som inspiration till en magisk måltid! Säkert har du fler idéer och fler råvaror att ta vara på där hemma. Som vanligt är det bara fantasin och pizzasuget som sätter gränserna!


4 port
4 st libabröd el färdig pizzadeg
1 sats tomatsås, hemkokt (med olivolja, lök, vitlök, konserverade tomater, salt, socker, chili och örter) eller färdigköpt på burk
3-4 dl riven lagrad ost, t ex cheddar, präst eller västerbotten

Topping
2 röd-, gul- eller polkabetor
200 g halloum eller eldost 
250 g valfri svamp
1 näve blandade hackade nötter (länsa skålen med julnötter)
400 g julskinka, köttbullar eller prinskorvar skuret i bitar efter behag
Yoghurtbollar eller annan krämig smaksättare (botanisera bland julbordsresterna - senap blandat med gräddfil funkar fint!)
Gröna blad eller färska örter

Gör så här

  1. Förbered alla toppingar. Betorna kan du skiva lövtunt, lägga på bakplåtspapper och rosta eller förbaka 15-20 min i ugnen med olivolja och salt. Svampen skär du ner och steker i smör och saltar lätt. Skär halloum i skivor eller stavar.
  2. Låt var och en göra sin pizza efter behag. Grunda med tomatsås och en näve ost. Lägg på toppingar efter behag och grädda pizzorna 10-15 min. Har du varmluftsugn kan du grädda 2 pizzor samtidigt, men byt plats på dem efter en stund så båda får gyllene bubblor på osten.
  3. Toppa de nybakade pizzorna med yoghurtbollar eller något annat krämigt och pynta gärna med grönkålsblad eller annat färskt grönt.
Föregående Sparris med halloumi

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.