
Lupinbiffar med rosmarin och vitlök
De här biffarna på svenskodlade lupinbönor smaksätter vi med citron och rosmarin. De passar extra bra som vegetariskt alternativ till högreven i det här receptet.
Lupinbiffar
300 g lupinbönor
2 dl havregrädde
2 msk havregryn eller potatismjöl
2 msk olivolja
skal och saft av 1 citron
2 tsk torkad rosmarin
1 vitlöksklyfta
salt
ev chiliflingor
Gör så här:
Koka 300 g lupinbönor sakta i rikligt med vatten med salt (ungefärlig mängd som när du kokar pasta). Låt rinna av.
Mixa med 2 dl havregrädde, 2 msk havregryn eller potatismjöl och 2 msk olivolja.
Smaksätt med skal och saft av 1 citron, 2 tsk torkad rosmarin och en riven vitlöksklyfta. Smaka av med flingsalt och kanske lite chiliflingor om du gillar det.
Forma biffar med vattensköljda händer och stek dem gyllene ca 7-8 min på varje sida.