Lupinbiffar med rosmarin och vitlök

Lupinbiffar med rosmarin och vitlök

De här biffarna på svenskodlade lupinbönor smaksätter vi med citron och rosmarin. De passar extra bra som vegetariskt alternativ till högreven i det här receptet

Lupinbiffar
300 g lupinbönor
2 dl havregrädde
2 msk havregryn eller potatismjöl
2 msk olivolja
skal och saft av 1 citron
2 tsk torkad rosmarin
1 vitlöksklyfta
salt
ev chiliflingor

Gör så här:

Koka 300 g lupinbönor sakta i rikligt med vatten med salt (ungefärlig mängd som när du kokar pasta). Låt rinna av.

Mixa med 2 dl havregrädde, 2 msk havregryn eller potatismjöl och 2 msk olivolja.

Smaksätt med skal och saft av 1 citron, 2 tsk torkad rosmarin och en riven vitlöksklyfta. Smaka av med flingsalt och kanske lite chiliflingor om du gillar det.

Forma biffar med vattensköljda händer och stek dem gyllene ca 7-8 min på varje sida.

Föregående Hamburgare med halloum

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

Mylla hjälper producenten att få rätt betalt för sin mat. Därför tar vi betalt separat för att packa och leverera maten hem till dig. Läs mer här