Kyckling med Halloumi

Kyckling med Halloumi

Recept från Caroline Vass

Det här är världens enklaste vardagsrätt och så god. Den går snabbt att göra och smakar ljuvligt. Kycklingen, och den krämiga svampsåsen gifter sig väldigt vacker. Vad behöver man mer av en vardagsrätt egentligen?

4 port
Kyckling filé ca 300 gr
Halloumi ca 100 gr
3 msk olivolja
2-3 vitlöksklyftor
1 handfull färsk timjan eller 1,5 tsk torkad
120 gr svamp
2 dl havregrädde
1 msk soya
1 tsk dijonsenap
1, 5 tsk malen svartpeppar
1 - 1,5 tsk flingsalt
2 nävar green mix

Gör så här

  1. Viktigt att ta ut kycklingfilén ca 40 min innan så att den är rumstempererad. 
  2. Skala vitlöken och låt de vara hela vitlöksklyftor. Hetta upp olivolja tillsammans med vitlöksklyftor i en stekpanna. 
  3. Stek kycklingfilén i oljan och strö över salt och peppar på varje sida. Stek ca 3 min på varje sida, upprepa 3-4 gånger. 
  4. Lägg över 2 skivor halloumi och låt smälta lite. Lägg över på ett fat och låt stå under tiden som du gör såsen. 
  5. Halvera svampen och stek i samma panna som kycklingen. Stek tills svampen är gyllene. 
  6. Tillsätt, senap, soja och timjan. Låt koka upp i ca 5 min och låt sedan småputtra i ytterligare 5 min och lägg i kycklingfilén. 
  7. Servera med green mix och lite tomater.
Föregående Hamburgare med halloum

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

Mylla hjälper producenten att få rätt betalt för sin mat. Därför tar vi betalt separat för att packa och leverera maten hem till dig. Läs mer här