Kyckling i syrlig gräddsås med saltrostad potatis & äppelsallad - Mylla

Kyckling i syrlig gräddsås med saltrostad potatis & äppelsallad

En matig varmrätt för såväl vardag som fest. Önskas en lättare version av rätten kan den salt-rostade potatisen uteslutas. Varm generös med basilika och syran i såsen. Äpplena kan givetvis bytas ut mot krispiga päron.

Receptet är beräknat på 4 personer

1.

Sätt ugnen på 225 grader.  Klyfta 600 gram fast potatis, lägg i ugnsform, strö 1,5 msk flingsalt och 3 msk rapsolja över. Rosta i ca 30 min.

2.

Torka av kycklingbröstfiléerna, ca 400 gram, och gnid in med salt och peppar. Häll 3 msk rapsolja i en stekpanna, hetta upp och lägg ner filéerna med skinnsidan nedåt, stek ca 2 min på vardera sida i hög värme. Sänk sedan värmen och låt steka till genomstekta, ca 10 min. 

3.

Lägg kycklingfiléerna på fat, tillsätt 3 dl matlagningsgrädde till stekpannan och låt puttra och reducera någon minut till såsig konsistens. Smaka av med salt/peppar och 2 msk vit balsamvinäger.

4.

Finhacka 1 kruka färsk basilika(spara några blad till dekoration). Vänd ner basilikahacket i gräddsåsen.

5.

Dela 2 äpplen och hyvla på mandollin, droppa 2 msk rapsolja och nymalen svartpeppar över.

Servera den saltrostade potatisen med skivad kyckling och gräddsås, samt äppelsallad. 

Dekorera med basilikablad! 

Föregående Stekt ryggbit av gårdsclarias med färskpotatisstomp och dillröra
Nästa Klassisk sillbuffé

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.