
Krämig pasta med Åkerbeuf och champinjoner
Recept från Cecilia Vikbladh
Gott recept med seitan!
Livet ska vara okomplicerat och enkelt. Därför bjuder jag på en enkel pastarätt med Åkerbeuf (Seitan). Comfort food så det bara smäller om det. Krämig, smakrik och helt underbar. Dra isär Åkerbeufen med fingrarna till mindre munsbitar, 3–4 cm långa och 1–2 cm breda för bäst resultat.
4 portioner
ca 500 g pasta
300 g champinjoner
1 röd eller gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör eller olja
ca 280–570g Åkerbeuf
½ tsk torkad timjan
3–4 dl grädde/créme fraiche (vego om du vill)
½ svampbuljongtärning
1–2 tsk dijonsenap
1 tsk kinesisk soja (valfritt)
1–2 msk pastavatten (valfritt)
salt och svartpeppar
1 kruka persilja
Gör så här
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Spara ett par matskedar av pastavattnet.
- Skär svampen i bitar. Hacka lök och vitlök.
- Hetta upp matfettet/oljan i en stekpanna. Stek vegoköttet hastigt med timjan. Lägg åt sidan.
- Stek svamp, lök och vitlök till svampen fått lite yta.
- Låt grädden/créme fraiche koka upp med buljongtärning och senap i ett par minuter. Hacka persiljan.
- Vänd ner pastan och späd eventuellt med lite pastavatten. Blanda ner hälften av Åkerbeufen i såsen. Smaka av med salt och peppar. Toppa med resterande Åkerbeuf och persilja.