Knapriga hasselbackspotatisar med rom, créme fraiche och finhackad rödlök

Knapriga hasselbackspotatisar med rom, créme fraiche och finhackad rödlök

Recept från Louise Bondebjer, ur boken Svenska Klassiker, (Kakao Förlag, 2020) Foto: Tine Guth Linse

Fina tilltuggspotatisar med lite knäckig smak som passar fint att servera ljumna. Klassikern med rödlök, crème fraîche och någon variant av rom är svårslagen och känns lyxig.

Ca 15 st
15 små delikatesspotatisar
olivolja
flingsalt
75 g valfri rom (stenbits- eller löjrom)
1 dl crème fraîche
1 rödlök
lite groddar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°C. Skölj potatisarna. Snitta dem till mitten och lägg i en smord ugnssäker form. Ringla över olivoljan och strö över flingsaltet.
  2. Rosta potatisarna i mitten av ugnen i ca 25 min eller tills potatisarna är krispiga och gyllenbruna.
  3. Vid servering: Klicka på lättvispad crème fraîche, en klick rom, finhackad rödlök och slutligen lite groddar.

 

Föregående Sensommarsallad med rostade rotfrukter och persiljedressing
Nästa Grön sparris med brynt, vispat smör och rostade solrosfrön

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

Mylla hjälper producenten att få rätt betalt för sin mat. Därför tar vi betalt separat för att packa och leverera maten hem till dig. Läs mer här