Jordgubbsmargarita med basilika

Jordgubbsmargarita med basilika

Recept från Caroline Vass
Du behöver:
  • 0,5 liter jordgubbar (gärna så söta du kan hitta)
  • 5-7 st större basilikablad
  • Saften av 1 lime
  • 1-2 msk honung
  • Krossad is
  • Flingsalt till glasen
Om du vill ha alkohol i tillsätter du 1 cl Cointreau och 2 cl tequila per glas.

Så här gör du:
  1. Snoppa jordgubbarna och tvätta dem.
  2. Lägg basilikablad, jordgubbar, lime, honung (ev alkohol) i en mixer och mixa tills du får en len och slät konsistens.
  3. Doppa glaskanterna i saft och därefter i salt. (saft agerar lite som ett lim och saltet fäster bättre.)
  4. Lägg över krossad is i ett glas och häll jordgubbsmargarita över.
  5. Dekorera med basilika, lime och/eller jordgubbar.
Föregående Hamburgare med halloum

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

Mylla hjälper producenten att få rätt betalt för sin mat. Därför tar vi betalt separat för att packa och leverera maten hem till dig. Läs mer här