Hummus på rotselleri - Mylla

Hummus på rotselleri

Recept från Caroline Vass

Har du någonsin tittat på denna knöl och undrat vad tusan man kan göra av med den? Grejen är att rotselleri inte ser gott ut. Men när man rostat den i ugnen är möjligheterna oändliga. Som den här hummusen. Det blev en uppskattat och väldigt god rotsellerihummus med både djup och viss sötma. Innan jag ens hann ställa fram fler knäckebröd att doppa i hummusen så var den uppäten.  

Du behöver:
1 rotselleri
15 gr smör
0,5 dl olivolja
1 klyfta vitlök
1 tsk salt
1 msk citronsaft
2 msk tahini

Gör så här: 

  1. Värm ugnen till 170C/varmluft
  2. Skölj och ansa rotsellerin och skär den i fyra bitar. Knåda in dem med smör och lägg på bakplåtspapper i en ugnsfastform.
  3. Rosta i mitten av ugnen i ca 1 timme, eller tills de är helt mjuka.
  4. Lägg dem i en mixer och tillsätt olivolja, vitlök, salt, citronsaft och tahini, mixa väl. Är det väldigt torrt, så tillsätt mer olivolja. 
  5. Avnjut som ett gott tilltugg innan middagen serveras.
Föregående Spenatcocotter med lax & vaktelägg

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.