
Hummus på rotselleri
Recept från Caroline Vass
Har du någonsin tittat på denna knöl och undrat vad tusan man kan göra av med den? Grejen är att rotselleri inte ser gott ut. Men när man rostat den i ugnen är möjligheterna oändliga. Som den här hummusen. Det blev en uppskattat och väldigt god rotsellerihummus med både djup och viss sötma. Innan jag ens hann ställa fram fler knäckebröd att doppa i hummusen så var den uppäten.
Du behöver:
1 rotselleri
15 gr smör
0,5 dl olivolja
1 klyfta vitlök
1 tsk salt
1 msk citronsaft
2 msk tahini
Gör så här:
- Värm ugnen till 170C/varmluft
- Skölj och ansa rotsellerin och skär den i fyra bitar. Knåda in dem med smör och lägg på bakplåtspapper i en ugnsfastform.
- Rosta i mitten av ugnen i ca 1 timme, eller tills de är helt mjuka.
- Lägg dem i en mixer och tillsätt olivolja, vitlök, salt, citronsaft och tahini, mixa väl. Är det väldigt torrt, så tillsätt mer olivolja.
- Avnjut som ett gott tilltugg innan middagen serveras.