
Mylla
Recept från Ohmungood
Höstig quinoasallad med pumpa, grönkål och mandeldressing
Enkel, värmande och mumsig? Ah, du tänker på denna höstliga skål med växtbaserade godsaker! En perfekt lunch eller middag nu när pumpan smakar som bäst.
Gör såhär
1. Skär gurkan i tunna skivor. Lägg i en skål. Häll över vinäger. Koka upp vatten. Häll på gurkan, täck med lock och låt stå 20 minuter.
2. Värm ugnen till 225°C.Tvätta, dela, gröp ur och skär pumpan i mindre bitar. Dela svampen på mitten. Lägg på en ugnsplåt, blanda med lite olja. Rosta i mitten av ugnen i 20 minuter, rör om efter halva tiden.
3. Riv grönkålen i mindre bitar, massera med lite olja och en nypa salt. Släng på plåten när 3 minuter återstår.
4. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen, med grönsaksbuljongtärning i vattnet. Låt ånga av.
5. Stek bitsen i lite olja tills gyllene runt om.
6. Vispa ihop ingredienserna till bitsen. Tillsätt ev. lite mer vatten för en lösare dressing.
7. Fördela quinoa och rostade grönsaker i 4 skålar. Toppa med syrad gurka och stekta bites. Ringla över dressingen. Toppa med lite basilika eller annan ört du gillar
Ingredienser
4 personer
Oh Mungood bits
Röd quinoa, okokt
Grönsaksbuljongtärning
Pumpa
Svamp av valfri sort
Grönkål
Färsk basilika
Olja
Salt
1 förpackning
2 dl
1 st
1/2 st
400g
100g
1 näve
Snabbsyrad gurka
Gurka
Vatten
Äppelcidervinäger
1/2 st
1 dl
1/2 dl
Mandeldressing med ingefära
Mandelsmör
Vatten
Tamari
Riven färsk ingefära
1/2 dl
2-3 msk
1/2 msk
1 tsk