
Mylla
Recept från Niklas Skjutare
Havrerisgrynsgröt
En traditionell risgynsgröt med den närproducerade twisten havreris.
Gör såhär
Steg 1
Skölj riset noga i kallt vatten tills att vattnet inte längre är grumligt.
Steg 2
Koka upp riset med mjölken, grädde och salt under omrörning.
Steg 3
När det kokar sänker du värmen och lägger i din kanelstång.
Steg 4
Låt det sjuda på låg värme (1an) under lock. Kom ihåg att röra i gröten. Det tar ca 50 min tills att gröten är klar.
Steg 5
När gröten är klart rör du i sockret och låter den kallna.
Steg 6
Servera med kanel och mjölk, njut!
Ingredienser
Havreris 2 dl
Mjölk från Wapnö 10 dl
Salt 1/2 tsk
Socker 1 1/2 msk
Grädde från wapnö 3 dl
Kanelstång 1 st