Mylla

Recept från Niklas Skjutare

Havrealamande

Vår närproducerade twist på en ris ala malta. Med havreris och kanderade mandlar. 

Gör såhär

Kanderade mandlar

Steg 1

Rosta mandeln gyllne i en torr stekpanna.

Steg 2

Blanda alla ingredienserna i en kastrull.

Steg 3

Koka under omrörning tills allt vatten är borta. Tillslut blir allt socker som “damm” runt mandlarna och då är det dags att ta av de från värmen och kyla ner.

Gröt

Steg 1

Vispa grädde lätt och
vänd ihop med 4 dl havre-risgrynsgröt samt en stor sked av kanderade mandlar

Steg 2

Servera med saftsås eller körsbärssås

Ingredienser

Florsocker                                                                    40 g                

Hackad mandel                                                           50 g

Vatten                                                                           15 g

Havrerisgrynsgröt                                                        4 dl           

Grädde från Wapnö                                                     1 dl    

Kanderade mandlar                                                     2 msk

Ingredienser

Grädde 40%
Grädde 40%
Grädde 40%
Grädde 40%
Grädde 40%
Grädde 40%

Grädde 40%

22 kr
Gårdsmjölk standard 3%
Gårdsmjölk standard 3%
Gårdsmjölk standard 3%
Gårdsmjölk standard 3%

Gårdsmjölk standard 3%

15 kr
Gårdsmjölk mellan 1,5%
Gårdsmjölk mellan 1,5%
Gårdsmjölk mellan 1,5%
Gårdsmjölk mellan 1,5%

Gårdsmjölk mellan 1,5%

15 kr
Gårdsmjölk lätt 0,5%
Gårdsmjölk lätt 0,5%
Gårdsmjölk lätt 0,5%
Gårdsmjölk lätt 0,5%

Gårdsmjölk lätt 0,5%

14 kr
Salt Danskt (Bordssalt) 100g
Salt Danskt (Bordssalt) 100g

Salt Danskt (Bordssalt) 100g

14 kr















Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.