
Mylla
Recept från Niklas Skjutare
Havrealamande
Vår närproducerade twist på en ris ala malta. Med havreris och kanderade mandlar.
Gör såhär
Kanderade mandlar
Steg 1
Rosta mandeln gyllne i en torr stekpanna.
Steg 2
Blanda alla ingredienserna i en kastrull.
Steg 3
Koka under omrörning tills allt vatten är borta. Tillslut blir allt socker som “damm” runt mandlarna och då är det dags att ta av de från värmen och kyla ner.
Gröt
Steg 1
Vispa grädde lätt och vänd ihop med 4 dl havre-risgrynsgröt samt en stor sked av kanderade mandlar
Steg 2
Servera med saftsås eller körsbärssås
Ingredienser
Florsocker 40 g
Hackad mandel 50 g
Vatten 15 g
Havrerisgrynsgröt 4 dl
Grädde från Wapnö 1 dl
Kanderade mandlar 2 msk