5% rabatt på ordrar över 1500 kr. 10% rabatt på ordrar över 2000 kr.
5% rabatt på ordrar över 1500 kr. 10% rabatt på ordrar över 2000 kr.
Halstrad råbiff, ugnsrostade småtomater & sallad på mathavre - Mylla

Halstrad råbiff, ugnsrostade småtomater & sallad på mathavre

En uppskattad klassiker som här kombineras med tillbehör i form av tomater, mathavre, microgreens och en fräscht grön olja med pigg smak av timjan. Råbiffen kan rullas ihop till mindre och serveras som halstrade köttbullar!
 
Recept 4 personerSätt ugnen på 225 grader. 1) Lägg 250 gram babytomater i en ugnsform, ringla över 3 msk rapsolja, neutral smak, samt 1/2 tsk flingsalt, blanda om och rosta i ugn ca 25 min.2) Koka mathavren enligt anvisningarna på paketet, gärna med en buljongtärning. Låt svalna! 3) Mixa grönt 1/2 kruka timjan, grovhacka först, tillsätt 2 dl rapsolja neutral smak, droppvis, smaka av timjanoljan med vit balsamvinäger, salt och peppar.4) Blanda 600 gram nötfärs med 1 tsk salt och generöst med nymalen svartpeppar. 
Forma till portionsbiffar och halstra i het panna med 3 msk rapsolja,2 ca 1 minut på var sida.5) Blanda om den ljumma mathavren med 50 gram microgreens.

Vid servering: Lägg mathavre-salladen på tallriken och toppa med en halstrad råbiff, dekorera med små tomaterna och ringla timjanoljan runtomkring.

Föregående Krämig pasta med Åkerbeuf och champinjoner
Nästa Stekt ryggbit av gårdsclarias med färskpotatisstomp och dillröra

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.