
Halstrad råbiff, ugnsrostade småtomater & sallad på mathavre
En uppskattad klassiker som här kombineras med tillbehör i form av tomater, mathavre, microgreens och en fräscht grön olja med pigg smak av timjan. Råbiffen kan rullas ihop till mindre och serveras som halstrade köttbullar!
Recept 4 personer
Sätt ugnen på 225 grader.
1) Lägg 250 gram babytomater i en ugnsform, ringla över 3 msk rapsolja, neutral smak, samt 1/2 tsk flingsalt, blanda om och rosta i ugn ca 25 min.
2) Koka mathavren enligt anvisningarna på paketet, gärna med en buljongtärning. Låt svalna!
3) Mixa grönt 1/2 kruka timjan, grovhacka först, tillsätt 2 dl rapsolja neutral smak, droppvis, smaka av timjanoljan med vit balsamvinäger, salt och peppar.
4) Blanda 600 gram nötfärs med 1 tsk salt och generöst med nymalen svartpeppar. Forma till portionsbiffar och halstra i het panna med 3 msk rapsolja,2 ca 1 minut på var sida.
5) Blanda om den ljumma mathavren med 50 gram microgreens. Vid servering: Lägg mathavre-salladen på tallriken och toppa med en halstrad råbiff, dekorera med små tomaterna och ringla timjanoljan runtomkring.