Halloumiburgare med hummus

Halloumiburgare med hummus

Recept från Sofia Tronêt Fernberg.

Riktigt läckra halloumibiffar från Nablus mejeri som smälter precis lagom på gallret. Här serverat med hummus i botten på de maffiga och saftiga bröden från Organic Bakery.

4 port
2 pkt halloumiburgare från Nablus mejeri
4 hamburgerbröd, Organic Bakery
1 kruka sallatsblad från Kabbarbs trädgård
3 tomater
lite timjanolja från Gunnarshögs Gård

Hummus
1 burk kikärter, Kung Markatta
1 vitlökssklyfta
½ citron, skal, fruktkött och saft
½ dl tahini (sesampasta
salt, honung, chiliflingor efter smak
ev lite vatten och olivolja
färska örter, koriander, mynta eller timjan

Gör så här

  1. Hummus: Häll av kikärtsspadet och skölj kikärterna. Lägg i en skål tillsammans med övriga ingredienser. Mixa till en slät kräm. Späd ev med lite vatten eller olivolja för önskad konsistens. Smaka av med kryddor och tillsätt gärna koriander, mynta eller timjan - allt efter egen smak!
  2. Grilla halloumiosten och värm samtidigt bröden försiktigt på gallret.
  3. Bottna bröden med hummus och salladsblad. Lägg på halloumin och skivade tomater. Ringla över lite timjanolja och strö på lite flingsalt och nymald peppar.
Föregående Hamburgare med halloum

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

Mylla hjälper producenten att få rätt betalt för sin mat. Därför tar vi betalt separat för att packa och leverera maten hem till dig. Läs mer här