Grön vitlökskräm

Grön vitlökskräm

Recept från Louise Bondebjer

Primörvitlöken, som kommer med blasten, bjuder på nya möjligheter att göra smakrika röror med mild vitlökssmak. Ljuvligt gott och krämigt med en klick i het soppa, som spread på nyrostat bröd, eller att ha som kräm till nygrillat!
ca 2 burkar

175 gram färsk vitlöksblast
ca 3 dl solroskärnor
2-3 dl olja med neutral smak
1/2 msk salt

Gör så här

  1. Mixa solroskärnorna fint i en matberedare, lägg i en skål bredvid.
  2. Skölj blasten och skär i mindre bitar. Mixa fint i matberedaren.
  3. Lägg tillbaka de mixade solrosfröna tillsammans med det gröna och tillsätt olja, lite i taget under tiden som det mixas, salta! Tillsätt mer olja eller lite vatten om lösare konsistens önskas.
  4. Fyll rengjorda glasburkar och förvara svalt, i kyl eller frys.
Föregående Gravad låx på morot

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.