
Grön vitlökskräm
Recept från Louise Bondebjer
Primörvitlöken, som kommer med blasten, bjuder på nya möjligheter att göra smakrika röror med mild vitlökssmak. Ljuvligt gott och krämigt med en klick i het soppa, som spread på nyrostat bröd, eller att ha som kräm till nygrillat!
ca 2 burkar
175 gram färsk vitlöksblast
ca 3 dl solroskärnor
2-3 dl olja med neutral smak
1/2 msk salt
Gör så här
- Mixa solroskärnorna fint i en matberedare, lägg i en skål bredvid.
- Skölj blasten och skär i mindre bitar. Mixa fint i matberedaren.
- Lägg tillbaka de mixade solrosfröna tillsammans med det gröna och tillsätt olja, lite i taget under tiden som det mixas, salta! Tillsätt mer olja eller lite vatten om lösare konsistens önskas.
- Fyll rengjorda glasburkar och förvara svalt, i kyl eller frys.