Granatäpplesallad med Yoghurtbollar

Granatäpplesallad med Yoghurtbollar

 

4-6 portioner. Recept från Nablusi Mejeri. 

Ingredienser:
8 stycken salladsblad
3-4 apelsiner
1 granatäpple
½ schalottenlök
8-12  Yoghurtbollar med Mynta
½ dl skivade mandlar

Vinägrett:
½ dl olivolja
1 msk apelsinzest
2 msk apelsinsaft
2 tsk dijonsenap
2 tsk äppelcidervinäger
¼ tsk salt

Gör så här:
Rör ihop ingredienserna till vinägretten.
I en stort skål, tillsätt salladsbladen, apelsinskivor, granatäpplekärnor och vinägretten.
Servera toppat med yoghurtbollar och mandlar.

Voila!

Sahha =smaklig måltid

Recept av Kadija Hadid

 

Föregående Hamburgare med halloum

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

Mylla hjälper producenten att få rätt betalt för sin mat. Därför tar vi betalt separat för att packa och leverera maten hem till dig. Läs mer här