Crostini med parmesancrème, sparris & citronolja - Mylla

Crostini med parmesancrème, sparris & citronolja

Recept från Maria Dahlquist. Foto: Ola Cedell. 

En lätt förrätt till grillkvällen, ett lyxigt mellanmål eller del av en större buffé - dessa crostinis fungerar bra i alla sammanhang.  

Baguetteskivor
2 msk olivolja
1 dl färskriven parmesan
3 msk färskost
1 bunt sparris
1 msk citronolja
Färska hackade örter

Gör så här

  1. Stek baguetteskivorna i olivolja tills de fått fin färg.
  2. Skär av en bit av sparrisen (men spara, skiva och lägg i din sallad!) och koka snabbt i saltat vatten. 
  3. Smält parmesanen försiktigt och låt svalna. Rör ihop parmesan & färskost. 
  4. Bred på baguetterna.  
  5. Toppa med sparris, ringla över citronolja och strö över hackade örter.
Föregående Rabarbercurd

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.