Blomkål- & äppelsoppa med citronolja & örttopping - Mylla

Blomkål- & äppelsoppa med citronolja & örttopping

Recept från Louise Bondebjer

“Blomkål blir alltid uppskattat i soppa, även bland skeptiska barn - och vuxna! Här mixad tillsammans med en skvätt grädde och min favoritfrukt om hösten - det svenska äpplet.”

Recept som pdf

4 port

700 g blomkål (gärna stjälkbitarna också, men skölj bort ev jord först)
2 äpplen
1 gul lök, finhackad
2 msk smör eller olja
7 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
2 dl grädde
Salt och peppar

Topping
Färska hackade örter, ta de du har till hands
En god olja, gärna med citronsmak

Gör så här

  1. Dela blomkålen och äpplena i bitar. Hacka löken.
  2. Stek löken gyllene i smöret.
  3. Koka upp vattnet med buljongtärningen. Lägg i blomkål, äpple och smörstekt lök. Låt sjuda tills det är mjukt i ca 10-15 min. Häll ner grönsakerna i ett durkslag med en bunke under (spara buljongen).
  4. Mixa det kokta slätt i kastrullen. Häll på grädde och buljong till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera soppan het, strö över finhackade örter och ringla på lite olja.
Föregående Rabarbercurd

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.