
Ägghalveröra med sill i salladsbåt
Recept från Sofia Tronêt Fernberg
Kalla mig gärna Latmaja men jag ägnar hellre tiden i köket åt roligare ting än att, smått frustrerat, pilla bort skal från de kokta äggen som ska halveras och toppas. Så jag gör helt sonika en röra av dem och klickar den i salladsblad. Perfekt liten munsbit att bjuda på vid grillen till en öl eller som inslag på midsommarlunchen. Håll med om att de dessutom håller ett behagligt avstånd till varandra på skärbrädan!
4 port
4 kokta ägg
2-3 msk gräddfil el lätt crème fraiche
2 msk hackad dill
2 msk hackad gräslök
salt och nymalen svartpeppar
8 salladsblad
8 små sillbitar
lite kryddgrönt till garnering
Gör så här
- Knacka de kokta äggen i bänken och dela dem itu.
- Gröp ut innanmätet med en tesked, lägg i en skål och mosa samman med gräddfil, dill och gräslök. Smaka av med salt och peppar.
- Klicka dem i vackra huvudsallatsblad.
- Toppa med sillbitar och kryddgrönt.
Tips!
Variera toppingen i det oändliga med godsaker som räkor, rom, sparrisknoppar, rädisor, krasse, rökt lax eller - ja varför inte - bacon.