Värna det lokala i tuffa tider - Mylla

Värna det lokala i tuffa tider

Nyhetsflödena fylls av krisrubriker, och det är både lätt och naturligt att bli orolig över vad som händer i vårt samhälle. Är den stora krisen här nu, och kommer det bli svårt att få tag på mat?

Vi har pratat med många av våra bönder och lokala producenter, som stöttar oss helhjärtat, och är glada att vi genom deras stöd kan vara säkra på att vi kan fortsätta leverera lokal mat av högsta kvalitet varje vecka framöver. Som vi har informerat om tidigare så fortsätter våra leveranser varje vecka, och tillsammans med vår leveranspartner Move by bike gör vi vad vi kan för att öka tryggheten, men det är viktigt att vi fortsätter med leveranser av de bästa råvarorna direkt hem till din dörr.

Om något visar den uppkomna situationen vikten av att ha en bra och lokal livsmedelsproduktion. Utan den blir vi sårbara, och det är viktigt att vi stöttar våra lokala bönder så att de kan fortsätta med sitt fina arbete att producera maten till oss. Många av dem levererar normalt främst till restauranger och caféer, så när de drabbas så slår det också hårt mot de lokala och småskaliga producenterna. 

Kanske är det här också ett bra tillfälle att se över vad du har hemma i skafferi och frys. Köp hem lite extra mat och gör ett par långkok att ha i frysen, och njut lite extra av en vällagad middag hemma tillsammans med de du tycker om. Om inte annat så är det ju både klimatsmart och plånboksvänligt, och långkoket fungerar ju bra både som lunchlåda och till lata hemmakvällar oavsett vad som händer med coronavirus.

Jag kan inte heller låta bli att tänka att det här kanske kan vara ett tillfälle för eftertanke kring vad som är viktigt för oss i vardagen. Kanske kan vi njuta mer av de små ögonblicken, som en kaffe i första vårsolen. Kanske kan det komma insikter om hur viktiga alla lokala och mindre företag är för att vi ska klara oss i tuffa tider. För det handlar ju faktiskt inte bara om själva produktionen av mat. Även många mindre butiker, caféer och restauranger har snabbt fått det riktigt tufft nu när många håller sig hemma. Så glöm inte bort dem, gå ut och ta en kaffe eller köp med dig mat från den lokala restaurangen om du inte vill äta på plats. Vi behöver hjälpa varandra just nu, och om det är något som gläder mig i den här situationen är hur många så snabbt pratar om just det - omtanke om andra, att vi hjälps åt och gör det bästa av situationen. Så kanske, kanske kan det finnas en silverkant på även det här molnet.

Tills vidare, tvätta händerna ordentligt, håll dig hemma om du känner dig sjuk och ta hand om dig själv och dina nära.

Föregående Råvaran: Honung

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.