Svinntipset: pickla i klassisk 1-2-3-lag - Mylla

Svinntipset: pickla i klassisk 1-2-3-lag

Ibland fylls kylen upp med saker som är på väg att bli lite trötta och tråkiga. Istället för att slänga så kommer här ett supertips som både är gott och minskar matsvinnet! 

Genom att lägga in rotsaker eller lök i en klassiskt 123-lag för inläggning så har du alltid härliga tillbehör färdiga i kylen. Picklad lök är supergott till fredagens tacomiddag, och picklad morot härligt att piffa upp en sallad med. 

Prova också att smaksätta lagen med ingefära, stjärnanis, kryddnejlika, vitlök, chili eller andra spännande kryddor! Bara fantasin sätter gränserna. 

Klassisk 1-2-3-lag

1 del ättikssprit 12%
2 delar socker
3 delar vatten

Koka upp så att sockret smälter, och häll sedan över det du vill lägga in. 

Tips! Blev det kvar lite lag när du hällt upp i burken med rotsaker eller lök? Häll upp i en tom burk och spara i kylen. Då kan du enkelt snabbpickla lite extra tunna skivor av t ex morot, fänkål eller lök till middagen! Skiva så tunt som möjligt, och lägg i lag när du börjar laga mat, så har du ett gott tillbehör när resten av middagen är klar!

Föregående Råvaran: Honung

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.