Superhjältar för mat, klimat och det lokala samhället - Mylla

Superhjältar för mat, klimat och det lokala samhället

Att vi tycker att våra lokala matproducenter är riktiga hjältar kommer kanske inte som någon överraskning. De ser det inte bara som sitt jobb, utan som sin mission att se till att du kan äta riktigt god och bra mat. Mat som produceras på bästa sätt, på jordar som sköts om för generationer framåt och med djur som räknas som vänner och familjemedlemmar. De är våra mathjältar som ser att förutom att det är gott och hälsosamt, så kan maten bidra till ett bättre sätt att ta hand om vår planet. 

Men det är faktiskt inte bara producenterna och mathantverkarna som är hjältar. Du är också en hjälte. För lika mycket som vi behöver värna våra matproducenter, lika mycket behöver vi andra hjälpa till genom att välja deras produkter när vi köper mat. 

Det är ju nämligen först när bonden säljer maten som vi säkerställer att de kan fortsätta bruka jorden och göra mer mat till oss. Först då kan familjen fortsätta bo på gården, bidra till en levande landsbygd och säkerställa att vi även framöver har en livsmedelsproduktion i Sverige som vi kan vara stolta över. 

Så när du handlar av oss (eller väljer svenskt och lokalt när du är i din vanliga butik) så gör du faktiskt också en superhjälteinsats. Varje gång du väljer kött från en gård med naturbetesdrift bidrar du till den biologiska mångfalden. Varje gång du väljer sallad från en stadsodlare bidrar du till att stötta det lokala näringslivet. Varje gång du väljer lokala tomater så minskar du på de långväga transporterna. Och det bästa av allt? Det smakar ju också så mycket bättre! Bättre än så kan det ju inte bli!

Föregående Råvaran: Honung

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.