Säsongens påverkan på sortimentet - Mylla

Säsongens påverkan på sortimentet

Vi har fått några frågor och kommentarer om vårt utbud av frukt och grönsaker just nu, och vi har förstått att det inte är så inspirerande som man hade hoppats på. När vi pratar närproducerad och klimatsmart mat, så hamnar fokus ofta just på det gröna och självklart vill vi också ha det mest inspirerande utbudet även där. Men det finns en naturlig förklaring, och det är den säsong vi är i just nu. 

Ibland benämns den här tiden på året "the hungry gap", den hungriga perioden. Rotsakerna och kålen som funnits i förråden över vintern börjar sina, och årets nya växter har inte hunnit komma igång än. Det märker vi också tydligt när vi pratar med odlarna. Rotsakerna börjar så smått ta slut, och förväntan är stor inför det som komma ska. Potatisen är satt och fröerna sådda, men än finns inte så mycket att skörda. 

Som konsumenter är vi inte vana vid detta. Matbutikerna ser till att vi alltid har tillgång till alla sorters färska grönsaker, men om du tittar lite mer noggrant på etiketterna ser du att de ofta kommer långt härifrån - Spanien, Kenya eller Peru är inte ovanligt. Och så vill inte vi jobba. 

De goda nyheterna är att det är nu det börjar hända. Inom bara någon vecka eller två kan vi presentera den första svenska sparrisen, och det är startskottet för den svenska odlingssäsongen. Snart kommer de första späda bladen av spenat, ruccola och annat, och det följs av de första jordgubbarna och rabarbern. Vi längtar och ser fram emot alla godsaker som är på gång! Följ oss via nyhetsbrev, Facebook eller Instagram så kommer du inte missa när de kommer in i sortimentet så att du också kan njuta av alldeles nyskördade, svenska primörer!

Föregående Råvaran: Honung

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.