Så hackar du löken - Mylla

Så hackar du löken

Visst brukar du också se de där kockarna som hackar lök på nolltid och dessutom ser ut att kunna göra det med förbundna ögon? Men det går att få finhackad lök utan att riskera fingrarna. Ta det bara lugnt och försiktigt, och se till att du har en vass kniv. Skala under rinnande vatten. 

Det blir lite enklare att skala löken under rinnande vatten. Skär bort roten, skär en skåra längs med löken och börja pilla bort i ena änden. När det sedan kommer in lite vatten så lossnar resten mycket enklare. 

Skär på tre ledder. 

Börja med att dela löken i två halvor. Skär av toppen och skär ett par snitt längs botten av lökhalvan, längs med skärbrädan. Skär sedan så tunt du kan längs med löken, och avsluta med att skära tvärs över löken. Häpp - nu har du tjusig finhackad lök färdig att strö över en plåt med grönsaker eller fräsas till en sås!

Svinntipset: använd resterna till en soppa

Det är svårt att få alla delar av löken så där tjusigt hackade eller skivade. Det gör inget! Spara dem och lägg i en soppa som ändå ska mixas sedan, så använder du hela löken!

Föregående Råvaran: Honung

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.