Mylla tar sommarlov (eller När allt inte blir som man har tänkt sig) - Mylla

Mylla tar sommarlov (eller När allt inte blir som man har tänkt sig)

När vi startade Mylla så satsade vi stort och satte målen högt. Vi visste att behovet av en plats att kunna köpa och sälja bra och närproducerad mat behövdes, och vi ville skapa lösningen. Vi ville också bjuda med er alla på resan, och berätta om vad som händer även bakom kulisserna - även när allt inte går som vi hade tänkt oss. 

Vi har haft en fantastisk vår. Vi har fått många glada kunder i både Malmö och Lund, vi jobbar nu med över 40 producenter som skapar fantastisk mat och vi har t o m vunnit priser för vår idé. Det stora intresset och de glada tillropen har varit fantastiska, och hjälpt oss orka igenom tuffa dagar. Och tuffa dagar har det funnits. Vi har redan från starten insett att vi kommer behöva hjälp med kapital för att få den här idén att fungera. Det krävs oerhört mycket jobb att få logistiken att fungera, och det räcker inte med oss tre. Vi har slitit hårt, och haft många bra och lärorika möten med olika typer av finansiärer. Och trots att många kloka människor talade om för oss att det tar lång tid att hitta rätt investerare, så hoppades vi ändå på att vi skulle ha en lösning klar innan sommaren. 

Nu är sommaren här, och vi har tvingats inse att vi inte har hittat rätt lösning för finansiering ännu. Därför behöver vi ta ett steg tillbaka, och försöka hitta andra lösningar. Vi kommer inte ge upp, för den här typen av butik behövs. En butik som för konsumenter och producenter närmare varandra, där du kan köpa riktigt bra och god mat, och där det är enkelt att göra klimatsmarta och hälsosamma val. 

För att få utrymmet och tiden att hitta andra lösningar kommer vi att stänga butiken under några veckor efter midsommar.

Vår plan är att öppna igen i augusti, men vi har inte något bestämt datum än. Och vi kommer hålla kontakten under sommaren! Vi kommer tipsa om mysiga utflykter, härliga gårdsbutiker och annat som hör sommaren till. Fortsätt att följa oss via nyhetsbrev, Instagram och Facebook, så håller du dig uppdaterad. 

Vi är så oerhört glada och tacksamma för allt stöd vi har fått under de här månaderna, både i form av alla ni som har handlat hos oss eller ni som har gett oss stöd på något annat sätt. Och om du som läser det här har någon idé om hur vi kan göra detta ännu bättre, vill tala om vad du har tyckt om eller om något inte har funkat som du hade förväntat dig - hör av dig till oss! Vi vill gärna veta vad du tycker så att vi kan utveckla Mylla till något ännu bättre. För det här är inte slutet. Det är början på något nytt. 

Så håll ögonen öppna - vi kommer tillbaka! 

Rickard, Petter & Maria

Föregående Råvaran: Honung

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.