Bakom kulisserna i april - Mylla

Bakom kulisserna i april

Att starta ett bolag som jobbar med mat handlar inte bara om att träffa underbara producenter och entreprenörer, provsmaka fantastiska produkter och att köra ut mat till glada kunder. Det händer mycket bakom kulisserna som inte alltid märks. 

Vi är helt överväldigade över det positiva gensvar vi har fått på att starta Mylla, och just nu jobbar vi hårt för att hinna med allt som behövs göras. Tiden räcker inte alltid till, och därför vet vi att vi behöver bli fler. Men för att bli fler behöver vi pengar. Så därför lägger vi nu en del tid på att hitta bra finansiärer och partners, så att vi tillsammans kan växa och bygga Mylla till den fantastiska verksamhet vi vet att det kan bli. Det innebär bland annat att vi i nästa vecka kommer pitcha inför en mängd investerare på Minc Capital Day, och vi fick i veckan den glada nyheten att vi är finalister i den nationella finalen av Creative Business Cup, en tävling för affärsidéer inom de kreativa näringarna där mat ingår. Så otroligt kul att få bekräftelse på att vi är på rätt väg!

Som alla som någon gång drivit företag så handlar det dessutom om förvånansvärt mycket administration. Vi har fått en certifiering för hantera ekologiska varor, miljöförvaltningen har inspekterat vår verksamhet och det skickas rapporter till Skatteverket. Det ska sättas upp rutiner, det ska bokföras och det ska rapporteras. Inte alltid så glamoröst, men ack så viktigt för att få allt att fungera. 

Det vägs dock upp av allt det roliga som händer. Förutom det vi nämnde här ovanför så fortsätter vi att träffa nya och spännande producenter - och vi har ett par spännande nyheter som vi inte ännu kan berätta om! Mer information kommer, och följ oss på Facebook eller Instagram för att fortsätta följa oss bakom kulisserna!

Föregående Råvaran: Honung

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.