Arbetet i februari - Mylla

Arbetet i februari

Vi är mitt i februari, och planerna inför vår kommande lansering i vår är i full gång. Det är mycket som händer bakom kulisserna, och ett av områdena är att bygga ut vårt sortiment. 

Just nu träffar vi många nya producenter, från hela Skåne. Inom kort kommer vi kunna erbjuda närproducerad ost (som flera av er har frågat efter), mjölk och yoghurt från flera olika producenter, choklad, charkuterier, kalkon, olja, vinäger och mycket mer från nya gårdar och producenter, samtidigt som vi får in fler varor från de producenter vi redan nu jobbar med.

Ett av besöken i veckan var på Furumossens Gårdsmejeri, där vi bland annat fick hälsa på kalvarna som nu var ungefär en månad gamla. Det som imponerar stort är vi pratar med Kristina är hennes stora omsorg och kärlek för djuren, hon är så otroligt mån om att de ska ha det så bra som möjligt. I förlängningen ger det också en bättre produktion av mjölk och färre sjukdomar, men framförallt ska korna må så bra som möjligt. Inom ett par veckor kommer vi kunna erbjuda deras sortiment av gårdsproducerad mjölk, ost, yoghurt, chokladmjölk och lite andra godsaker. Det ser vi fram emot!

Mer frukt, bär och grönsaker står förstås också högt på önskelistan, och där väntar vi förväntansfullt på att odlingssäsongen ska komma igång! Det är flera av de vi pratar med just nu som har slut på lagret av sina grönsaker, och det ser man ju också när man tittar på sortimentet ute i vanliga matbutiker - de flesta importerar det mesta av sitt frukt och grönt just nu. Den goda nyheten är att vi har bra diskussioner med flera olika producenter och kommer kunna leverera helt färskt hem till dig så fort det tittar upp ur jorden. 

Föregående Råvaran: Honung

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.