Kan viltkött hjälpa till att ändra synen på fryst mat? - Mylla

Kan viltkött hjälpa till att ändra synen på fryst mat?

Rådjursstek, älgfärs, kycklingfilé och möjligen en brasiliansk oxfilé till nyår. Vi människor har många ologiska attityder och beteenden. Inte minst när det gäller inställningen till fryst kött. 

Som den uppmärksamme noterat är det nu möjligt att klicka hem viltkött via Mylla. Det är främst från jaktlag som jagar kring Häckeberga och Björnstorps Gods som sedan styckas och förädlas av Romeleåsens Vilt i Genarp. Som de flesta av er också vet börjar jaktsäsongen gå mot sitt slut nu men trots detta kommer vi kunna erbjuda viltkött i sortimentet framöver. Hur kommer det sig? Jo, av den enkla anledningen att vi levererar viltprodukterna frysta vilket innebär att säsongen förlängs, kvalitén bibehålls och svinnet minimeras.


Men varför är det okej med fryst hjortfilé och kycklingfilé men inte fryst högrev eller karré? På Vismarlövsgården säljer vi nötfärslådor som väger cirka 15 kilo. ”Det är väl färskt kött?” är en vanlig fråga och samtidigt är en lika vanlig fråga ”Det går väl bra att frysa in det direkt?” för mig känns detta väldigt talande för rådande attityder kring fryst kött. 

Det är inte bara hos mig konsumenten köper färs och fryser in. Gemene man gör detta på veckobasis. På Mylla utökar vi successivt sortimentet av frysta produkter. Snart kommer ni få se frysta fiskköttbullar från Gårdsfisk, kyckling från Bjärefågel och bär och grönsaker från flera olika odlare. Hoppas att detta kan inspirera er till att även beställa nöt- och fläskkött fryst när vi drar i gång med detta. Det är nämligen smart för både planet och plånbok.


Superkul att ni var så många som vågade testa viltköttet. Vi har redan
provsmakat och det är verkligen fantastiskt gott. Hoppas ni ska tycka detsamma!

/ Jens

Föregående Fy fan vad prisvärd mat!
Nästa Vem gynnas av stigande matpriser?

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.