
Recept från Niklas Skjutare
Kokt & griljerad julskinka!
Griljera och briljera med en kokt och griljerad julskinka med enbart skånska råvaror! Receptet är framtaget av Myllas stjärnkock Niklas Skjutare. Smakliga måltider!
Snart rymmer julskinkan! Sista beställningsdag är om...
Klicka hem, koka och griljera!
Ingredienser
Julskinka | 2,5 kilo |
---|---|
Gul lök | 1 st |
Lagerblad | 3 st |
Kryddpeppar | 9 korn |
Griljering | |
Äggulor | 2 |
Senap | 1/2 dl |
Ströbröd | 4 msk |
Såhär kokar du julskinkan
Steg 1
Skala och dela löken i klyftor. Spola av skinkan i kallt vatten och behåll nätet kvar på tills skinkan är färdigkokt
Steg 2
Täck skinkan med vatten i en kastrull och låt vattnet koka upp. Ta bort skummet som uppstår med en sked/såsslev. När vattnet kokar tillsätter du löken, kryddpeppar och lagerblad. Sänk värmen och sjud skinkan under lock i ca 45 min per kg. Skinkan är klar när den når 72 grader.
Steg 3
Ta upp skinkan från spadet. Ta bort nätet när skinkan svalnat. Dra bort svålen medan skinkan fortfarande är ljummen och behåll så mycket fett du vill efter eget tycke.
Steg 4
Ställ skinkan i kylen så den är kall innan den griljeras
Griljera julskinka
Steg 1
Sätt ugnen på 220 grader
Steg 2
Blanda ihop äggulorna med senapen.
Steg 3
Torka av skinkan med papper så den är torr. Bred griljeringen över skinkan och strö på ströbrödet
Steg 4
Griljera skinkan i ugnen i ca 10-15 min eller tills den har fått fin färg.