Julskinka från skåne

Recept från Niklas Skjutare

Kokt & griljerad julskinka!

Griljera och briljera med en kokt och griljerad julskinka med enbart skånska råvaror! Receptet är framtaget av Myllas stjärnkock Niklas Skjutare. Smakliga måltider! 

Snart rymmer julskinkan! Sista beställningsdag är om...

Klicka hem, koka och griljera!

Liquid error (sections/pf-bea8cf62 line 149): product form must be given a product
Liquid error (sections/pf-bea8cf62 line 190): product form must be given a product
Lagerblad (handplockade) 10g - Mylla Borgeby Kryddgård
Lagerblad (handplockade) 10g - Mylla Borgeby Kryddgård

Lagerblad (handplockade) 10g

15 kr

Används främst vid kokning av fisk, kött och korv, samt i köttgrytor och inläggningar. Från Borgeby Kryddgård. 

Läs mer
Kryddpeppar hel 30g - Mylla Borgeby Kryddgård
Kryddpeppar hel 30g - Mylla Borgeby Kryddgård

Kryddpeppar hel 30g

8 kr

Perfekt till kötträtter, inläggningar, marinader och kryddblandningar. Från Borgeby Kryddgård

Läs mer
Liquid error (sections/pf-bea8cf62 line 313): product form must be given a product
Liquid error (sections/pf-bea8cf62 line 354): product form must be given a product

Ingredienser

Julskinka2,5 kilo
Gul lök1 st
Lagerblad3 st
Kryddpeppar9 korn
Griljering
Äggulor2
Senap1/2 dl
Ströbröd4 msk

Såhär kokar du julskinkan

Steg 1

Skala och dela löken i klyftor. Spola av skinkan i kallt vatten och behåll nätet kvar på tills skinkan är färdigkokt

Steg 2

Täck skinkan med vatten i en kastrull och låt vattnet koka upp. Ta bort skummet som uppstår med en sked/såsslev. När vattnet kokar tillsätter du löken, kryddpeppar och lagerblad.  Sänk värmen och sjud skinkan under lock i ca 45 min per kg. Skinkan är klar när den når 72 grader. 

Steg 3

Ta upp skinkan från spadet. Ta bort nätet när skinkan svalnat. Dra bort svålen medan skinkan fortfarande är ljummen och behåll så mycket fett du vill efter eget tycke. 

Steg 4

Ställ skinkan i kylen så den är kall innan den griljeras

Griljera julskinka

Steg 1

Sätt ugnen på 220 grader 

Steg 2

Blanda ihop äggulorna med senapen. 

Steg 3

Torka av skinkan med papper så den är torr. Bred griljeringen över skinkan och strö på ströbrödet

Steg 4

Griljera skinkan i ugnen i ca 10-15 min eller tills den har fått fin färg.  

Section
Drop element here!

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.