Julskinka från skåne

Recept från Niklas Skjutare

Kokt & griljerad julskinka!

Griljera och briljera med en kokt och griljerad julskinka med enbart skånska råvaror! Receptet är framtaget av Myllas stjärnkock Niklas Skjutare. Smakliga måltider! 

Snart rymmer julskinkan! Sista beställningsdag är om...

Klicka hem, koka och griljera!

Liquid error (sections/pf-bea8cf62.liquid line 149): product form must be given a product
Gul lök
Gul lök

Gul lök

4 kr

Gul lök från Växa Produkter i skånska Hököpinge. Löken är grundbulten i kokkonsten och kan användas till nästan allt. 

Läs mer
Lagerblad (handplockade) 10g
Lagerblad (handplockade) 10g

Lagerblad (handplockade) 10g

14 kr

Används främst vid kokning av fisk, kött och korv, samt i köttgrytor och inläggningar. Från Borgeby Kryddgård. 

Läs mer
Kryddpeppar hel 30g
Kryddpeppar hel 30g

Kryddpeppar hel 30g

14 kr

Perfekt till kötträtter, inläggningar, marinader och kryddblandningar. Från Borgeby Kryddgård

Läs mer
Ägg EKO
Ägg EKO

Ägg EKO

26 kr

EU ekologiskt-märkta ägg när de är som bäst. Från frigående höns på Hyllehög utanför Höllviken i Skåne. 

Läs mer
Jättestark senap 200g
Jättestark senap 200g

Jättestark senap 200g

40 kr

En grov senap på bara brunt senapsfrö och lite farinsocker, vilket ger en trevlig smak. Passar bra till kryddiga korvar.

Läs mer

Ingredienser

Julskinka2,5 kilo
Gul lök1 st
Lagerblad3 st
Kryddpeppar9 korn
Griljering
Äggulor2
Senap1/2 dl
Ströbröd4 msk

Såhär kokar du julskinkan

Steg 1

Skala och dela löken i klyftor. Spola av skinkan i kallt vatten och behåll nätet kvar på tills skinkan är färdigkokt

Steg 2

Täck skinkan med vatten i en kastrull och låt vattnet koka upp. Ta bort skummet som uppstår med en sked/såsslev. När vattnet kokar tillsätter du löken, kryddpeppar och lagerblad.  Sänk värmen och sjud skinkan under lock i ca 45 min per kg. Skinkan är klar när den når 72 grader. 

Steg 3

Ta upp skinkan från spadet. Ta bort nätet när skinkan svalnat. Dra bort svålen medan skinkan fortfarande är ljummen och behåll så mycket fett du vill efter eget tycke. 

Steg 4

Ställ skinkan i kylen så den är kall innan den griljeras

Griljera julskinka

Steg 1

Sätt ugnen på 220 grader 

Steg 2

Blanda ihop äggulorna med senapen. 

Steg 3

Torka av skinkan med papper så den är torr. Bred griljeringen över skinkan och strö på ströbrödet

Steg 4

Griljera skinkan i ugnen i ca 10-15 min eller tills den har fått fin färg.  

Section
Drop element here!

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.