Svinntipset: pesto på morotsblast - Mylla

Svinntipset: pesto på morotsblast

När färska morötter är i säsong och du får dem levererade med blast kan du passa på att göra en supergod pesto på morotsblasten! Det är både gott, nyttigt och så tar du tillvara på blasten istället för att bara lägga dem i soporna - så bra sätt att minska matsvinnet!

1. Skär av blasten. 

De allra grövsta stjälkarna kan du skära bort. Här har vi använt blast från ungefär 5 morötter. 

2. Mixa tillsammans med vitlök, solrosfrön och en god rapsolja

Vi använde en vitlöksklyfta, ungefär 0,5 dl solrosfrön och cirka 1 dl olja. Det går såklart att använda en annan olja eller andra frön om du har det hemma! Späd med vatten om det behövs för att få en bra konsistens. 

3. Rör ned finriven ost.

Välj gärna en smakrik ost. Och till den här peston går det alldeles utmärkt att använda den där torra kantbiten av parmesanen som så ofta ligger kvar i kylskåpet...

4. Smaka av med salt och peppar. 

Sen är det klart! En härligt grön och smakrik svinnpesto!

Föregående Råvaran: Honung

Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.